Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

BDS Maschinen GmbH is een wereldwijd toonaangevende fabrikant van magneetboormachines, plaatafschuinmachines en ringfrezen.

Alle BDS-producten worden gemaakt in onze ultramoderne fabriek in de stad Mönchengladbach in Duitsland. Momenteel heeft BDS een distributienetwerk dat wereldwijd meer dan tachtig landen bestrijkt, waaronder India, een van de allernieuwste toevoegingen aan dit netwerk.

In 2013 betrad BDS India en begon deze potentieel enorme markt aan te boren. Het was een late start voor BDS en de grootste uitdaging voor ons was de koopkracht van de klanten. De Indiase markt heeft de laagst mogelijke prijzen nodig, maar dit moest worden bereikt zonder afbreuk te doen aan de verbluffende BDS-kwaliteit. We begrepen snel de behoeften van de Indiase klanten, hun stijl van zakendoen en het belang dat zij hechtten aan lage prijzen. Binnen korte tijd werden de BDS-producten erg populair en zijn ze nu een vaste favoriet geworden bij onze Indiase klanten.

Ons bedrijf werd overweldigd door de reacties van onze Indiase klanten en dus met de hulp van Dealer, Employees & Leveranciers, we hebben de productie van een van onze beste magnetische boormachines in India opgezet. Dit zou ons helpen de hoge douane- en vrachtkosten te minimaliseren die ontstaan bij het importeren van onze producten in India vanuit Duitsland. De productie van onze producten in India en de verkoop ervan in India zou voor iedereen een win-winsituatie zijn.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

We hadden wat opstartproblemen, maar we hebben hard gewerkt en dit heeft ons er niet van weerhouden onze dromen waar te maken en de productie in India tot een groot succes te maken. Door met de beste mensen, de juiste partners en de juiste medewerkers aan een gedeelde droom te werken, kunnen we nu onze allereerste magnetische boormachine aanbieden die in India wordt gemaakt, de MABasic 35.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

Niet alleen geassembleerd in India, maar volledig gemaakt in India.

Onze allereerste ‘Made in India’-machine, de MABasic 35 magnetische boormachine, is ontworpen in Duitsland en vervaardigd in India. De motor van de MABasic 35 is van dezelfde hoge kwaliteit als de motor van onze in Duitsland gemaakte machines die meer dan 30 jaar ervaring hebben.

De MABasic 35-machine heeft alle motoronderdelen en versnellingsbakken gemaakt in India bij een Indiase dochteronderneming van een gerenommeerd Duits elektrisch gereedschapsbedrijf. De belangrijkste onderdelen van de motor zijn de veldspoel en het anker die ook in eigen huis in India worden vervaardigd. Hier is de afbeelding van de veldspoel- en armatuurproductiemachines.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

Het onderstel van de machine wordt samen met de magneet in eigen huis vervaardigd in de modernste gieterij. De koperspoelen die in de magneten worden gebruikt, zijn afkomstig van een zeer hoogwaardige lokale leverancier.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

De elektronische componenten zoals kabels, schakelaars, pc-kaarten, enz. zijn ook afkomstig van Indiase leveranciers.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

De complete machine wordt in India geassembleerd door een zeer bekwaam team van arbeiders en ingenieurs in de Indiase dochteronderneming van een gerenommeerd Duits elektrisch gereedschapsbedrijf.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

Launch

De gloednieuwe MABasic 35-machine werd enkele maanden geleden gelanceerd in het JW Marriot hotel in Mumbai. Het was een grote verrassing voor al onze Indiase dealers en distributeurs. Zelfs ons verkoopteam in India was verrast met de aankondiging. Dit was iets waar we allemaal van hadden gedroomd en nu was het werkelijkheid. Het was geweldig om de lachende gezichten van iedereen te zien bij de lancering. Ongelooflijk eigenlijk.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

Demonstraties

Onze allereerste made in India-machine had meteen de harten van ons distributieteam veroverd. De verkoop begon op de dag van lancering en bijna elke dealer boekte goede hoeveelheden machines. De volgende klus was de veldtest. De demonstraties van de machine bij de eindgebruiker begonnen de volgende dag.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

verkoop

Onze eerste ‘Made in India’ MABasic 35-machines werden de volgende dag in India verkocht bij een zwaar engineering- en fabricagebedrijf. De machine werd al snel geliefd bij onze dealers, distributeurs en de eindgebruikers, en we verkochten binnen de eerste paar weken meer dan 500 eenheden.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

Exporteren

Onze nieuwe ‘Made in India’-machines worden nu geëxporteerd naar Duitsland, het Midden-Oosten, China, Thailand, Indonesië, Turkije, Vietnam, Israël, Zuid-Afrika, Brazilië, Argentinië en nog veel meer landen. Zeer binnenkort zullen we beginnen met exporteren naar zowel de VS als het VK na de ontwikkeling van onze 110 Volt-optie.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

Kwaliteit

De allerbeste eigenschap van deze machine is de Premium Kwaliteit, dankzij ons bekwame productieteam in India.

Voor de volledige informatie over de MABasic 35 magneetboormachine, zoals specificaties, leveringsomvang en prijs, kunt u de PDF Brochure downloaden.

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.

De MABasic 35 magneetboormachine. 'Gemaakt in India'

Ons Distributieteam in India

Eens onze droom, is nu werkelijkheid.