Wat is een magnetische boormachine?

Een magneetboormachine is een draagbare boormachine uitgerust met een elektromagneet of permanentmagneetvoet en wordt gebruikt voor het maken van gaten in metaal.

Een magneetboormachine is een werktuigmachine uitgerust met een snijgereedschapbevestiging en een elektromagneet, die wordt gebruikt voor het boren van gaten in metalen. Een magneetboormachine is bevestigd met snijgereedschap dat een kernboor wordt genoemd, deze kernboor is hol van binnen maar heeft snijranden aan het oppervlak en op de tanden.

Een magnetische boormachine wordt ook wel a magnetische kernboormachine, magnetische boormachine, mag-basisboor, magnetische boormachine, mag-basisboor of mag-boormachine.

Een magnetische boormachine kan ook bewerkingen uitvoeren zoals: Draadsnijden (tappen), Spiraalboren, Ruimen en Verzinken. Een draagbare magnetische boormachine maakt gaten in metaal met behulp van een speciaal snijgereedschap genaamd kernboor of ringvormige snijder of ringvormige kernsnijder.

Wat is een magnetische boormachine?Verschil tussen een conventionele boormachine en een magneetkernboormachine:

Het belangrijkste verschil is dat, in tegenstelling tot de conventionele boormachine, een magneetkernboormachine draagbaar en flexibel is, van de ene plaats naar de andere kan worden verplaatst, horizontaal, verticaal, zijwaarts enz. kan worden bevestigd. Een dergelijke flexibiliteit van werken is nooit bereikt door een andere boormachine.

Een ander verschil is dat een kernboormachine alleen aan de omtrek van het gat snijdt en niet over het hele oppervlak, daarom hoeft hij heel weinig materiaal te snijden en is daarom sneller en voordeliger. Daarom wordt een magneetboormachine onder normale omstandigheden als drie tot vier keer sneller beschouwd dan de traditionele boormachines.

Beschrijving van een magnetische kolomboormachine:Wat is een magnetische boormachine?

Een draagbare magnetische boormachine is een machine met nieuwe technologie en een snellere vervanging voor de oude technologie voor het maken van metalen gaten, zoals boormachines, boormachines met tandwieloverbrenging, boormachine met radiale armen, molenboormachines, enz.

Een draagbare magnetische boormachine is een machine met nieuwe technologie en een snellere vervanging voor de oude technologie voor het maken van metalen gaten, zoals boormachines, boormachines met tandwieloverbrenging, boormachine met radiale armen, molenboormachines, enz.

Een draagbare magneetboormachine met kernboren (ringfrezen) maakt gaten met een diameter van meer dan 12 mm. Voor de gaten kleiner dan 12 mm kan men spiraalboren gebruiken. De kernboren die voor deze machines worden gebruikt, zijn over het algemeen gemaakt van: hogesnelheidsstaal (HSS) and wolfraamcarbide punt (TCT).

Afhankelijk van de aard van het te boren materiaal en de diameter van het gat, besluit de gebruiker HSS- of TCT-kernboren te gebruiken.
Met ringvormige frezen geeft een magneetboormachine een nauwkeurigheid van 0,005 mm tot 0,001 mm in staal, roestvrij staal, enz.

Een draagbare magnetische boormachine is verkrijgbaar in verschillende maten, vormen, ontwerpen, elektronica en uitrusting, afhankelijk van het doel van de machine. Het combineert de veelzijdigheid van een kolomboormachine met een sterke elektromagnetische basis waardoor het kan hechten aan een koolstofstalen (ferrometaal) oppervlak. Het kan worden geplaatst om horizontaal, verticaal of zelfs ondersteboven (boven het hoofd) te boren.

Het ontwerp van een magnetische boormachine:

Een magnetische boormachine bestaat hoofdzakelijk uit vier delen, magnetische d’base, boorstandaard, motor en haven.

Magnetische basis

De voet van een magneetboormachine is voorzien van een krachtige elektromagneet om de machine eenvoudig op het te boren werkstuk te klemmen (kleven). Wanneer deze magneet wordt geactiveerd, wordt deze stevig op het werkstuk gefixeerd en vergrendelt de machinebasis aan het metalen werkstuk, waardoor de operator het werkstuk stabiel kan voeren. De elektromagneet speelt een zeer belangrijke rol in een draagbare magnetische boormachine, omdat het de machine helpt stabiel te blijven, de machine niet laat demonteren tijdens het boren, en kan werken met de machine boven het hoofd, horizontaal of verticaal. Over het algemeen wordt een magneetboormachine direct op een ijzerhoudend materiaal gebruikt, maar met behulp van kleminrichtingen kan het ook op geen ijzerhoudend materiaal zoals roestvrij staal worden gebruikt.

Boorstandaard

Een boorstatief is het hoofdgedeelte van de magnetische boormachine waar de elektrische schakelaars voor motor en magneet zijn gemonteerd, magneetindicator is gemonteerd en ook PCB’s zijn gemonteerd. Het lichaam van de magnetische boormachine houdt de motor en de magnetische basis bij elkaar. De invoerhendel is ook aan het lichaam bevestigd. Het lichaam van de magnetische boormachine helpt de motor erop te schuiven om een opwaartse en neerwaartse voeding te krijgen. Het lichaam van de magnetische boormachine speelt ook de rol van een handvat om de machine op te tillen en van de ene plaats naar de andere te verplaatsen. Het materiaal dat voor het lichaam wordt gebruikt, is over het algemeen gietijzer.

Motor

De motor is het hoofdbestanddeel van een magnetische boormachine. Het is een gelijkstroommotor. Het uitgangsvermogen van de motor varieert van 800 watt tot 2300 watt, afhankelijk van het vermogen dat nodig is voor het boren. Een gat met een grotere diameter vereist een krachtigere motor. De motor die wordt gebruikt voor boor- en tapmachines zal ook een klok- en linksdraaiende optie hebben. Over het algemeen bevindt de elektronica voor snelheids- en koppelregeling zich op de motor zelf.

Prieel

Een arbor ook wel gereedschapshouder of boorkop genoemd op een magnetische boormachine is aan de motor bevestigd. Het is een soort klem die wordt gebruikt om de kernboren te bevestigen. Er zijn hoofdzakelijk twee soorten boorkop beschikbaar voor de magnetische boormachine, industriële doorn (handmatig aandraaien) en snelwissel boorkop. De quick-change drill chucks zijn een gemakkelijke en snelle optie om de kernboren te bevestigen. Ze hoeven de schroeven/bekken niet handmatig aan te draaien. De spandoorn of klauwplaten hebben verschillende soorten spilhouder (machineconus) zoals Morseconus MT 2, MT 3 en MT 4. In de klauwplaat passen verschillende soorten kernboorassen (schachten) erin.

Werking van magnetische basis boormachine:

De magneetboormachine is in de eerste plaats bedoeld voor gebruikers in de bouw, fabricage en zware machinebouw. Deze machines zijn ideaal om zowel ter plaatse als in de werkplaatsen te gebruiken. Magneetboormachines zijn niet alleen gemaakt voor kernboren, maar zijn ook ideaal voor spiraalboren, ruimen, verzinken en tappen (draadsnijden). Tenzij u blinde gaten of gaten met een diameter van minder dan 12 mm maakt, is kernboren een serieuze overweging waard, vooral als uw toepassing niet onder gecontroleerde werkplaatsomstandigheden plaatsvindt.

Wat is een magnetische boormachine?

Er bestaat een grote verscheidenheid aan draagbare, magnetisch gemonteerde boren om gaten te boren, ter plaatse, voor reparatie of constructie op constructiestaal. Deze nieuwere, lichtgewicht machines kan ook worden gebruikt in productie- of fabricagewinkels. Configureerbaar in zowel horizontale als verticale posities, magnetische boorpersen zijn ook verkrijgbaar met pneumatische of hydraulische kracht voor onderwater/gevaarlijke locaties.

Mechanisme en werking van magnetische boormachine:

Een magnetische boormachine werkt hetzelfde als een normale conventionele boormachine
machine, maar het voordeel is dat men de magneetboormachine naar het werkstuk kan brengen. Dit voordeel maakt de magnetische boormachine zeer draagbaar en handig. Het mechanisme van de magnetische boormachinemotor is hetzelfde als de DC-motor met snelheids- en koppelregeling. De werking van een magneetboormachine is heel eenvoudig en gemakkelijk en kan in de volgende stappen worden uitgelegd,

Wat is een magnetische boormachine?

 • Houd de magneetboormachine op het te boren werkstuk.
 • Bevestig de gewenste kernboor (ringvormige snijder) samen met een uitwerppen aan de doorn volgens de diameter en snijdiepte van het te maken gat.
 • Plaats en positioneer de magneetboormachine waar het gat moet worden gemaakt.
 • Pas aan om het midden van het gat te krijgen.
 • Sluit de magnetische boormachine aan op de stroombron (230V of 110V afhankelijk van het model).
 • Pas de snelheidsversnelling van de machine aan volgens de snijsnelheid.
 • Zet de magneetschakelaar aan
 • Schakel de motor in.
 • Zet de smeerkraan aan.
 • Geef een neerwaartse voeding aan de machine om te boren. Hierdoor ontstaat er een gat in het werkstuk.
 • Haal de complete ringfrees door het werkstuk en voer vervolgens een omgekeerde voeding uit en breng de motor in de uitgangspositie.
 • Een metalen kern zal vallen en een perfect gat in de plaat maken.

KLIK HIER voor ons gedetailleerde artikel over het gebruik van een magnetische boormachine? Een professionele gids voor het gebruik van magnetische boormachines

Soorten magnetische boorpersen:

Er is een verscheidenheid aan magnetische boormachines die een breed scala aan snijgereedschappen gebruiken, zoals ringvormige frezen (kernboren), spiraalboren, kranen (draadsnijgereedschappen), ruimers en verzinkt. Magneetboormachines zijn uiterst veelzijdige machines die een gat tot 130 mm diameter kunnen boren en M42 in staal kunnen tappen. De krachtigste kernboormachine die kan kernboren tot een diameter van 130 mm genaamd MAB 1300 wordt gemaakt door ons bedrijf. Dit is ‘s werelds krachtigste magnetische boormachine die nu ook beschikbaar is in automatische invoeroptie als modelnaam MAB 1300V.

Er zijn verschillende soorten of modellen magnetische boorpersen, afhankelijk van hun gebruik, aandrijvingen, grootte, voeding, werking, enz. Enkele van de populaire typen zijn als volgt.

Lichtgewicht magneetboor:

Lichtgewicht typen magnetische boorpersen zijn erg populair om verschillende bewerkingen uit te voeren waarbij het gewicht van een te dragen machine een grote zorg is, zoals werken aan een elektrische paal, mobiele toren, tv-toren, bruggen, enz. Ons lichtgewicht magnetische boormodel heet MAB 100K.

Automatische en semi-automatische invoer magnetische boor:

Magneetboormachines met vol- en halfautomatische booraanvoer zijn tegenwoordig erg populair. Deze machines helpen bij het besparen van tijd en energie en resulteren in meer productie. Onze modellen volautomatische boormachines zijn: AutoMAB 350 & AutoMAB 450,en variabele automatische magnetische boormachines zijn: MAB 825V/MAB 845V enMAB 1300V.

Pneumatische magnetische boor:

Pneumatische kernboormachines worden speciaal ingezet waar brandgevaar bestaat door elektriciteit. Dit model wordt gebruikt voor een veiliger doel. De motor wordt aangedreven door pneumatisch medium en de magneet is een permanente magneet in plaats van een elektromagneet. Ons oneumatic magnetische boorpersmodel is: AirMAB 5000.

Rail kernboormachines:

De speciaal gemaakte railkernboormachines zijn de beste optie voor het boren van gaten in spoorrails. Deze machines zijn uitgerust met speciale kleminrichtingen in plaats van een magneet om op de baan geklemd te worden. De railboormodellen zijn verkrijgbaar in Electric drive as RailMAB 915 and in the petrol drive as RailMAB 965.

Horizontale magnetische boor:

Horizontale magneetboormachines met haakse tandwielen worden speciaal gebruikt voor de meeste krappe boorsituaties. Onze horizontale compacte magnetische boormachine heet: MAB 155.

Magnetische boor- en freesmachine:

De innovatieve boor- en freesmachine met magnetische basis wordt ook wel draagbare freesmachine genoemd. Deze machine kan licht frezen, boren, verzinken en ruimen. Deze machine is uitgerust met een kruistafelonderstel. Het model van deze draagbare freesmachine is: MAB 825 KTS.

Toepassing van magnetische boorpers:

De draagbare boormachines of magnetische boormachines worden op veel gebieden gebruikt,

 • Bruggenbouw
 • Pre-engineered building (PEB)
 • Zware technische bedrijven
 • Productie-industrieën
 • Fabricage-industrie
 • Productie van ketels
 • Spoor boren
 • Productie van treinwagons
 • Productie van windturbines
 • auto-industrie
 • Toren- en paalconstructie

Voordelen van een magnetische boormachine ten opzichte van een conventionele spiraalboormachine:

 

De machine naar het werkstuk brengen!

Er bestaat een grote verscheidenheid aan draagbare, magnetisch gemonteerde boren om gaten te boren, ter plaatse, voor reparatie of constructie op constructiestaal. Deze nieuwere, lichtgewicht machines kunnen ook worden gebruikt in productie- of fabricagewinkels. Configureerbaar in zowel horizontale als verticale posities, een magnetische boormachine is ook beschikbaar met pneumatische of hydraulische kracht voor onderwater/gevaarlijke locaties.

Wat is een magnetische boormachine?Een magneetboormachine is 2x tot 4x sneller dan de conventionele spiraalboormachine. Vanwege de snijgeometrie op één punt van spiraalboren, vereist het maken van gaten een machine met meer pk’s – meestal een omvangrijke, op een bank gemonteerde machine die traditioneel verticaal is geconfigureerd en minder draagbaar. Hoe groter het gat, hoe meer tijd en pk’s er nodig zijn om het materiaal te evacueren. Maar dankzij de multipoint-snijgeometrie van kernboren (ringfrezen) kan kernboren met magnetische boorpers snijden met hogere voedingen met een lager vermogensverbruik, wat betekent dat ze op kleinere machines kunnen draaien en 2x tot 4x sneller kunnen boren.

Een laatste voordeel van kernboren is duidelijk nadat de klus is geklaard: opruimen en recyclen. Bij het spiraalboren worden veel scherpe spanen vermengd met het smeermiddel. Het scheiden van de twee voor milieu- en recyclingdoeleinden is moeilijk, tijdrovend en kostbaar. Schroot van ringmessen bestaat uit een minimale hoeveelheid schroot en een vaste slak. Het scheiden van een stevig stuk metaal is gemakkelijker, en het zal meer winst opleveren bij het terugverkopen van het schroot.

 • Twee tot vier keer sneller gaten maken
 • Bespaart tijd
 • Bespaart geld omdat de boren langer meegaan
 • Minder materiaal verwijderen tijdens het boren
 • Draagbare machines
 • Machines naar het werkstuk brengen
 • Boren in horizontale, verticale, dwarsrichting, zijrichting mogelijk
 • Minder lawaai
 • Milieuvriendelijk
 • Gemakkelijk te vervoeren
 • zuinig
 • Robuust
 • Laag onderhoud